Certificaat Belevend Leren

17 jan, 2020
Certificaat-Belevend-Leren

Dit is de digitale nieuwsbrief van Boerderij in de kijker. Deze nieuwsbrief is bedoeld voor iedereen die belangstelling heeft voor educatie op een agrarisch bedrijf als verlengstuk van de school.

Superboeren

Het zal niemand ontgaan zijn: sinds het najaar van 2019 trekken de boeren door het land om hun stem te laten horen over het stikstofbeleid van de regering. Heb je ooit zoveel trekkers bij elkaar gezien? Ondertussen gaat het werk op de boerderij gewoon door en worden er weer heel veel schoolkinderen op de boerenerven in de provincie Utrecht ontvangen!

Certificaat Belevend Leren

In het najaar heeft weer een flink aantal nieuwe leden hun certificaat Belevend Leren in ontvangst mogen nemen. Ondertussen is de opleiding voor een volgende groep alweer van start gegaan. 


Jong Leren Eten

Jong Leren Eten is een programma waarin rijk, provincies, onderwijs en maatschappelijke organisaties samenwerken. Het doel is om kinderen en jongeren  te leren om gezonde én duurzame keuzes te maken. De boerderijlessen van Boerderij in de Kijker sluiten hier goed bij aan. JLE en BIDK werken de komende periode samen om juist in de Zuidoost- en Noordoosthoek van de provincie Utrecht meer leden voor BIDK te werven en JLE verder onder de aandacht te brengen. Lees hier een inspiratieartikel op de website van Jong Leren Eten over BIDK.


Nieuwe leden boerderijeducatie

Ook de afgelopen tijd zijn er weer nieuwe leden bij gekomen. Hier onder stellen we een aantal van hen aan je voor. Momenteel worden er ook nieuwe leden opgeleid in de noordoost-en zuidoosthoek van de provincie. De vereniging heeft nu met 43 leden een provincie-breed aanbod voor scholen.

educatieboer-de-Wit
In Oudewater-Hekendorp staat de boerderij van Frank en Petra de Wit. De 80 melkkoeien en 40 stuks jongvee staan in een moderne ligboxstal en er wonen op de boerderij ook 4 poezen en 3 kippen. Goed te bereiken voor scholen uit Haastrecht en Oudewater (fiets) en Woerden en Lopik (auto)en
educatieboer-fam_dekruijf
Bart en Hannie de Kruijf hebben op hun boerderij de Willemshoeve in Werkhoven 180 melkkoeien en kalfjes en pinken. In de lente maken veel zwaluwen hun nestje op de boerderij en er is een kleine boomgaard. Goed te bereiken voor scholen uit Bunnik, Odijk, Zeist, Werkhoven, Utrecht, Houten en Wijk bij Duurstede (auto/fiets/bus).

Inschrijven boerderijlessen

Voorjaarslessen boerderijeducatie 2020
De komende tijd kunnen scholen inschrijven voor de boerderijlessen tot aan de zomer 2020. Scholen uit ondergenoemde gemeenten ontvangen van het betreffende NME centrum informatie over roostering inclusief een inlogcode. Ga naar de site www.boerderijindekijker.nl en kies een boerderij. Vervolgens kan er digitaal ingeroosterd worden door in te loggen op de website: www.nmegids.nl/boerderijindekijker
Voor meer informatie kunnen scholen contact opnemen met de lokale NME-centra. 
Is er in jouw gemeente geen NME-organisatie, neem dan contact op met de vereniging via info@boerderijindekijker.nl


Welkom

Kinderen, leerkrachten en ouders

Deskundige educatieboeren nemen je graag mee op hun erf. De stal in van de koeien, geiten of kippen. Of het land op, om te zien hoe granen, groenten en mais verbouwd worden. En waar de luchten eindeloos groot lijken. Misschien wil je de koeien eens aaien? Of helpen bij het voeren van de dieren? Er is vast ook iets te proeven op de boerderij!

lesprogramma’s

De vereniging Boerderij in de kijker biedt al 16 jaar boerderijeducatie aan voor kinderen uit de provincie Utrecht. Er zijn diverse mooie lesprogramma’s ontwikkeld door professionals vanuit de NME-centra in Utrecht. Deze programma’s sluiten aan bij de verschillende groepen van het basisonderwijs.

Boerderijles-koeien-boer-jan

Groep 3 & 4

De koeien van boer Jan

boerderijles-superboerderij

Groep 5 & 6

Superboerderij

check-je-melkpak

Groep 7, 8 en brugklas

Check je melkpak

Onderbouw VO

Kringloop en duurzaamheid

Meer info

Zoek een educatieboerderij

Zoek op onze kaart een gecertificeerde educatieboer!

landelijk keurmerk boerderijeducatie

boerderijeducatienederland.nl

Inschrijven

Boek een boerderijles

Meer informatie

Veelgestelde vragen over de boerderijlessen

Nieuwe educatieboeren

Tuinderij de Coöperij

Tuinderij de Coöperij

De Coöperij is een tuinderij in Soest van 0,7 hectare waar groenten en bloemen worden geteeld met liefde voor de natuur, zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest te gebruiken. De bevlogen tuinders, Marieke, Sarah en Johanna, runnen de tuin samen