Boerderijeducatie nieuws

Boerderij in de kijker

Zoek een educatieboerderij

Zoek op onze kaart een gecertificeerde educatieboer!

Januari 2024

Januari 2024

Boerderij in de kijker heeft op dit moment ruim 40 gecertificeerde educatieboeren dichtbij scholen in de provincie Utrecht. Het boerenerf is een plek waar vele aspecten beleefd kunnen worden zoals voedsel, milieu, planten en dieren, natuur, klimaat, energie,...

Nieuwsbrief juni 2023

Nieuwsbrief juni 2023

Beleef, leer en ontdek waar ons voedsel vandaan komtHet boerenerf is een plek waar vele aspecten beleefd kunnen worden zoals voedsel, milieu, planten en dieren, natuur, klimaat, energie, water, techniek en innovatie. Maar het belangrijkste is: op het boerenland...

Boerderijlessen 2023

Boerderijlessen 2023

Wat fijn om dit nieuwe jaar te starten zonder berichtgeving over coronabeperkingen! We wensen alle scholen, contactpersonen en vooral alle kinderen in de regio Utrecht een mooi 2023 toe vol nieuwe avonturen op de boerderij.

Naar de boer in schooljaar 2022-2023

Naar de boer in schooljaar 2022-2023

Het schooljaar is alweer bijna voorbij. De boeren en boerinnen vonden het heerlijk dat ze nog zoveel kinderen hebben kunnen ontvangen. Na de zomervakantie gaan ze daar graag weer mee verder. Boek dus snel jullie boerderijles voor schooljaar 2022-2023. Je leest in deze nieuwsbrief hoe je dat kunt doen.

Nieuw programma Superboerderij

Nieuw programma Superboerderij

Boerderij in de kijker ging een samenwerking aan met Rabobank Utrecht e.o., Pouw Vervoer en Utrecht Natuurlijk om vervoer naar de boerderij te regelen voor schoolklassen uit kansarme wijken.

Boerderijeducatie mag weer!

Boerderijeducatie mag weer!

De lente is eindelijk in volle hevigheid losgebarsten, de dieren staan weer in de wei, de lammetjes huppelen rond, de vogeltjes vliegen af en aan voor hun kroost en de kinderen kunnen weer naar de boerderij voor een boerderijles vol belevend leren!

Nationale Buitenlesdag

Nationale Buitenlesdag

Deze extra nieuwsbrief sturen we om extra aandacht te geven aan twee leuke evenementen die dit najaar plaats vinden en die perfect gecombineerd kunnen worden met een boerderijbezoek.

Wij missen de kinderen!

Wij missen de kinderen!

Het was lange tijd door de maatregelen en voorschriften niet mogelijk om groepen op de boerderijen te ontvangen. 

Certificaat Belevend Leren

Certificaat Belevend Leren

In het najaar heeft weer een flink aantal nieuwe leden hun certificaat Belevend Leren in ontvangst mogen nemen. Ondertussen is de opleiding voor een volgende groep alweer van start gegaan.

32 educatieboerderijen BIDK

32 educatieboerderijen BIDK

Alle informatie over de 32 deelnemende educatieboerderijen aan Boerderij in de kijker vindt u op de website. Naast het lesaanbod en achtergrondinformatie

Vernieuwde lessen Boerderij in de Kijker

Vernieuwde lessen Boerderij in de Kijker

De lessenserie Check je Melkpak is gericht op het zelf onderzoek doen op een melkveehouderij en zelf een mening vormen over diverse aspecten van een melkveehouderij. De kinderen bereiden voor, kijken rond, trekken conclusies en stellen kritische vragen.

Check je melkpak een succes!

Check je melkpak een succes!

De les Check je melkpak voor groep 7/8 is vanaf het najaar 2016 onderdeel van het lesaanbod van Boerderij in de kijker. Ondertussen zijn er dit schooljaar al 65 groepen die zich voor deze les hebben aangemeld.

Inschrijven boerderijeducatie voorjaar

Inschrijven boerderijeducatie voorjaar

In januari-februari kunnen scholen weer inschrijven voor de voorjaarslessen. Als u een school bent uit één van de onderstaande gemeenten* dan kunt u zelf een datum kiezen bij een boerderij naar keuze.

10 jaar boerderij in de kijker

10 jaar boerderij in de kijker

Wilt u kennismaken met de (nieuwe) educatieboeren-en boerinnen? Weten welke lesprogramma’s Boerderij in de kijker biedt? Of wilt u een educatie-boerderij bekijken- en beleven? Kom dan naar de feestelijke presentatiemiddag

Opdracht De Tractor BIDK

Opdracht De Tractor BIDK

Voor de groepen 5/6 is daar nog een opdracht extra bij over meten en wegen en over wat voor een werk er allemaal gedaan kan worden met de tractor. Ook zij mogen natuurlijk ervaren hoe het is om in de tractor te zitten.