Vernieuwde lessen Boerderij in de Kijker

2 jan, 2018
Vernieuwde lessen Boerderij in de Kijker

Dit is de digitale nieuwsbrief van Boerderij in de kijker. Deze nieuwsbrief is bedoeld  voor iedereen die belangstelling heeft voor educatie op een agrarisch bedrijf als verlengstuk van de school.

Vernieuwde lessen

Het lesmateriaal van Boerderij in de Kijker wordt regelmatig geëvalueerd en vernieuwd.
Afgelopen juni is het nieuwe lesmateriaal voor Koeien van Boer Jan en Check je Melkpak in gebruik genomen.

boerderijles-check-je-melkpak-kleur
Boerderijles-koeien-boer-jan
boerderijles-superboerderij

De lessenserie Check je Melkpak is gericht op het zelf onderzoek doen op een melkveehouderij en zelf een mening vormen over diverse aspecten van een melkveehouderij. De kinderen bereiden voor, kijken rond, trekken conclusies en stellen kritische vragen.
Voor meer informatie klik hier.

Groep 3 van basisschool De Plantage uit Houten op bezoek bij de boerderij van Sonja en Johan Kemp in Schalkwijk

In oktober bracht groep 3 van De Plantage in Houten een bezoek aan de boerderij voor een les Koeien van Boer Jan. Boerin Sonja Kemp geeft al lessen sinds het begin van Boerderij in de Kijker en doet dit nog steeds met hart en ziel. Na haar introductie in de stal en een rondleiding over het erf, zwermen de kinderen uit om zelf aan de slag te gaan. Ze aaien de koeien, vegen de stal aan, rennen achter de geitjes aan, ontdekken vers gelegde eitjes en voeren aandachtig de doe- en kijk-opdrachten uit. Alles wat ze leren en beleven zullen ze in een brief aan Damisi in Zuid-Afrika beschrijven.
Lees hier het artikel dat over deze les in het Digitale Houtens Nieuws staat. 

Vernieuwde lessen

Inschrijven lessen boerderijeducatie voorjaar 2018

In de lente zijn er op de boerderij veel jonge dieren. De lammetjes worden geboren, kleine kuikentjes trippelen rond en de zwaluwen bouwen hun nesten. En of je nu 6 of 12 bent, die kleine lammetjes zijn altijd lief en leuk. Wie weet kunnen de kinderen ze wel een fles geven of een knuffel geven.
 
Het is lente, lente op de boerderij
daar komen alle schapen, opzij opzij
Daar komen alle lammetjes op een rij
Zo gaat het liedje van Koekeloere…zeker nog eens leuk om te luisteren met groep 3/4.
 
En ook dit filmpje van ruim 40 jaar oud is nog steeds actueel. Op de boerderij kunnen de kinderen veel pasgeboren dieren bewonderen, aanraken en zien hoe ze hun eerste stapjes in de stal of in de wei zetten.

Welkom

Kinderen, leerkrachten en ouders

Deskundige educatieboeren nemen je graag mee op hun erf. De stal in van de koeien, geiten of kippen. Of het land op, om te zien hoe granen, groenten en mais verbouwd worden. En waar de luchten eindeloos groot lijken. Misschien wil je de koeien eens aaien? Of helpen bij het voeren van de dieren? Er is vast ook iets te proeven op de boerderij!

lesprogramma’s

De vereniging Boerderij in de kijker biedt al 16 jaar boerderijeducatie aan voor kinderen uit de provincie Utrecht. Er zijn diverse mooie lesprogramma’s ontwikkeld door professionals vanuit de NME-centra in Utrecht. Deze programma’s sluiten aan bij de verschillende groepen van het basisonderwijs.

Boerderijles-koeien-boer-jan

Groep 3 & 4

De koeien van boer Jan

boerderijles-superboerderij

Groep 5 & 6

Superboerderij

check-je-melkpak

Groep 7, 8 en brugklas

Check je melkpak

Onderbouw VO

Kringloop en duurzaamheid

Meer info

Zoek een educatieboerderij

Zoek op onze kaart een gecertificeerde educatieboer!

landelijk keurmerk boerderijeducatie

boerderijeducatienederland.nl

Inschrijven

Boek een boerderijles

Meer informatie

Veelgestelde vragen over de boerderijlessen

Nieuwe educatieboeren

Tuinderij de Coöperij

Tuinderij de Coöperij

De Coöperij is een tuinderij in Soest van 0,7 hectare waar groenten en bloemen worden geteeld met liefde voor de natuur, zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest te gebruiken. De bevlogen tuinders, Marieke, Sarah en Johanna, runnen de tuin samen