Vernieuwde lessen Boerderij in de Kijker

Vernieuwde lessen Boerderij in de Kijker

02.01.2018

Zoek een educatieboerderij

Onze Boerderijeducatie is er voor alle basis scholen in Provincie Utrecht »

Dit is de digitale nieuwsbrief van Boerderij in de kijker. Deze nieuwsbrief is bedoeld  voor iedereen die belangstelling heeft voor educatie op een agrarisch bedrijf als verlengstuk van de school.

Vernieuwde lessen

Het lesmateriaal van Boerderij in de Kijker wordt regelmatig geëvalueerd en vernieuwd.
Afgelopen juni is het nieuwe lesmateriaal voor Koeien van Boer Jan en Check je Melkpak in gebruik genomen.

boerderijles-check-je-melkpak-kleur
Boerderijles-koeien-boer-jan
boerderijles-superboerderij

De lessenserie Check je Melkpak is gericht op het zelf onderzoek doen op een melkveehouderij en zelf een mening vormen over diverse aspecten van een melkveehouderij. De kinderen bereiden voor, kijken rond, trekken conclusies en stellen kritische vragen.
Voor meer informatie klik hier.

Groep 3 van basisschool De Plantage uit Houten op bezoek bij de boerderij van Sonja en Johan Kemp in Schalkwijk

In oktober bracht groep 3 van De Plantage in Houten een bezoek aan de boerderij voor een les Koeien van Boer Jan. Boerin Sonja Kemp geeft al lessen sinds het begin van Boerderij in de Kijker en doet dit nog steeds met hart en ziel. Na haar introductie in de stal en een rondleiding over het erf, zwermen de kinderen uit om zelf aan de slag te gaan. Ze aaien de koeien, vegen de stal aan, rennen achter de geitjes aan, ontdekken vers gelegde eitjes en voeren aandachtig de doe- en kijk-opdrachten uit. Alles wat ze leren en beleven zullen ze in een brief aan Damisi in Zuid-Afrika beschrijven.
Lees hier het artikel dat over deze les in het Digitale Houtens Nieuws staat. 

Vernieuwde lessen

Inschrijven lessen boerderijeducatie voorjaar 2018

In de lente zijn er op de boerderij veel jonge dieren. De lammetjes worden geboren, kleine kuikentjes trippelen rond en de zwaluwen bouwen hun nesten. En of je nu 6 of 12 bent, die kleine lammetjes zijn altijd lief en leuk. Wie weet kunnen de kinderen ze wel een fles geven of een knuffel geven.
 
Het is lente, lente op de boerderij
daar komen alle schapen, opzij opzij
Daar komen alle lammetjes op een rij
Zo gaat het liedje van Koekeloere…zeker nog eens leuk om te luisteren met groep 3/4.
 
En ook dit filmpje van ruim 40 jaar oud is nog steeds actueel. Op de boerderij kunnen de kinderen veel pasgeboren dieren bewonderen, aanraken en zien hoe ze hun eerste stapjes in de stal of in de wei zetten.

Kosten boerderijles

Mede dankzij bijdragen van de provincie Utrecht, ZuivelNL, Stichting Lamoli, Stichting de Balans, De Groene Inval en BuitenWijs is de eigen bijdrage per groep slechts € 50,- per groep (3 t/m 8).

Bekijk hier de actuele prijslijst »

Overzicht nieuwsbrieven Boerderij in de Kijker

Naar de boer in schooljaar 2022-2023

Naar de boer in schooljaar 2022-2023

Het schooljaar is alweer bijna voorbij. De boeren en boerinnen vonden het heerlijk dat ze nog zoveel kinderen hebben kunnen ontvangen. Na de zomervakantie gaan ze daar graag weer mee verder. Boek dus snel jullie boerderijles voor schooljaar 2022-2023. Je leest in deze nieuwsbrief hoe je dat kunt doen.

Nieuw programma Superboerderij

Nieuw programma Superboerderij

Boerderij in de kijker ging een samenwerking aan met Rabobank Utrecht e.o., Pouw Vervoer en Utrecht Natuurlijk om vervoer naar de boerderij te regelen voor schoolklassen uit kansarme wijken.

Boerderijeducatie mag weer!

Boerderijeducatie mag weer!

De lente is eindelijk in volle hevigheid losgebarsten, de dieren staan weer in de wei, de lammetjes huppelen rond, de vogeltjes vliegen af en aan voor hun kroost en de kinderen kunnen weer naar de boerderij voor een boerderijles vol belevend leren!