32 educatieboerderijen BIDK

-educatieboerderijen-BIDK

03.01.2019

Zoek een educatieboerderij

Onze Boerderijeducatie is er voor alle basis scholen in Provincie Utrecht »

Dit is de digitale nieuwsbrief van Boerderij in de kijker. Deze nieuwsbrief is bedoeld voor iedereen die belangstelling heeft voor educatie op een agrarisch bedrijf als verlengstuk van de school.

Nieuwe educatieboerderijen

Alle informatie over de 32 deelnemende educatieboerderijen aan Boerderij in de kijker vindt u op de website. Naast het lesaanbod en achtergrondinformatie, staan daar ook de praktische gegevens. In de vorige nieuwsbrief stelden we al enkele nieuwe educatieboerderijen voor en deze keer maken we het voorstelrondje af met nog twee nieuwe leden: Marije Klever van Melkveebedrijf fam. Klever en Christel en Gijs van Dam van Melkveebedrijf fam. Van Dam.

Melkveebedrijf-van-Dam
In Wilnis wonen Christel en Gijs van Dam met hun 50 koeien, minivarkens, geiten, kippen en alpaca’s.
Marije Klever-boerin
Marije Klever runt in De Meern een modern melkveebedrijf (100 koeien) en zet zich in voor een gevarieerd aanbod van weidevogels op haar land en dat van andere boeren.

Inschrijven lessen

Voorjaarslessen boerderijeducatie 2019
Deze maand kunnen scholen weer inschrijven voor de boerderijlessen tot aan de zomervakantie. Als u een school bent uit één van de onderstaande gemeenten dan kunt u zelf een datum kiezen bij een boerderij naar keuze. U gaat naar de site www.boerderijindekijker.nl en zoekt de boerderij van uw keuze op de kaart. Vervolgens kunt u digitaal roosteren door in te loggen op de website: www.nmegids.nl/boerderijindekijker. De code die u nodig heeft om in te loggen ontvangt u van uw Natuur- en Milieueducatiecentrum.


Er zijn per NME-centrum verschillende openstellingsdata:
  • Scholen uit Utrecht: 8 t/m 31 januari 2019.
  • Scholen uit Woerden, De Ronde Venen, Stichtse Vecht, Oudewater, Vianen, Zeist, Bunnik, De Bilt, Wijk bij Duurstede, Woudenberg, Utrechtse Heuvelrug: 21 januari t/m 18 februari 2019.
  • Scholen uit Lopik, Nieuwegein, IJsselstein, Houten: 7 t/m 18 januari 2019.
  • Scholen uit Leusden: jaarrond roosteren mogelijk.

Ligt uw school niet in bovengenoemde gemeenten, mail dan uw voorkeursdatum en boerderij naar: info@boerderijindekijker.nl


Kosten boerderijles

Mede dankzij bijdragen van de provincie Utrecht, ZuivelNL, Stichting Lamoli, Stichting de Balans, De Groene Inval en BuitenWijs is de eigen bijdrage per groep slechts € 50,- per groep (3 t/m 8).

Bekijk hier de actuele prijslijst »

Overzicht nieuwsbrieven Boerderij in de Kijker

Naar de boer in schooljaar 2022-2023

Naar de boer in schooljaar 2022-2023

Het schooljaar is alweer bijna voorbij. De boeren en boerinnen vonden het heerlijk dat ze nog zoveel kinderen hebben kunnen ontvangen. Na de zomervakantie gaan ze daar graag weer mee verder. Boek dus snel jullie boerderijles voor schooljaar 2022-2023. Je leest in deze nieuwsbrief hoe je dat kunt doen.

Nieuw programma Superboerderij

Nieuw programma Superboerderij

Boerderij in de kijker ging een samenwerking aan met Rabobank Utrecht e.o., Pouw Vervoer en Utrecht Natuurlijk om vervoer naar de boerderij te regelen voor schoolklassen uit kansarme wijken.

Boerderijeducatie mag weer!

Boerderijeducatie mag weer!

De lente is eindelijk in volle hevigheid losgebarsten, de dieren staan weer in de wei, de lammetjes huppelen rond, de vogeltjes vliegen af en aan voor hun kroost en de kinderen kunnen weer naar de boerderij voor een boerderijles vol belevend leren!