32 educatieboerderijen BIDK

3 jan, 2019
-educatieboerderijen-BIDK

Dit is de digitale nieuwsbrief van Boerderij in de kijker. Deze nieuwsbrief is bedoeld voor iedereen die belangstelling heeft voor educatie op een agrarisch bedrijf als verlengstuk van de school.

Nieuwe educatieboerderijen

Alle informatie over de 32 deelnemende educatieboerderijen aan Boerderij in de kijker vindt u op de website. Naast het lesaanbod en achtergrondinformatie, staan daar ook de praktische gegevens. In de vorige nieuwsbrief stelden we al enkele nieuwe educatieboerderijen voor en deze keer maken we het voorstelrondje af met nog twee nieuwe leden: Marije Klever van Melkveebedrijf fam. Klever en Christel en Gijs van Dam van Melkveebedrijf fam. Van Dam.

Melkveebedrijf-van-Dam
In Wilnis wonen Christel en Gijs van Dam met hun 50 koeien, minivarkens, geiten, kippen en alpaca’s.
Marije Klever-boerin
Marije Klever runt in De Meern een modern melkveebedrijf (100 koeien) en zet zich in voor een gevarieerd aanbod van weidevogels op haar land en dat van andere boeren.

Inschrijven lessen

Voorjaarslessen boerderijeducatie 2019
Deze maand kunnen scholen weer inschrijven voor de boerderijlessen tot aan de zomervakantie. Als u een school bent uit één van de onderstaande gemeenten dan kunt u zelf een datum kiezen bij een boerderij naar keuze. U gaat naar de site www.boerderijindekijker.nl en zoekt de boerderij van uw keuze op de kaart. Vervolgens kunt u digitaal roosteren door in te loggen op de website: www.nmegids.nl/boerderijindekijker. De code die u nodig heeft om in te loggen ontvangt u van uw Natuur- en Milieueducatiecentrum.


Er zijn per NME-centrum verschillende openstellingsdata:
  • Scholen uit Utrecht: 8 t/m 31 januari 2019.
  • Scholen uit Woerden, De Ronde Venen, Stichtse Vecht, Oudewater, Vianen, Zeist, Bunnik, De Bilt, Wijk bij Duurstede, Woudenberg, Utrechtse Heuvelrug: 21 januari t/m 18 februari 2019.
  • Scholen uit Lopik, Nieuwegein, IJsselstein, Houten: 7 t/m 18 januari 2019.
  • Scholen uit Leusden: jaarrond roosteren mogelijk.

Ligt uw school niet in bovengenoemde gemeenten, mail dan uw voorkeursdatum en boerderij naar: info@boerderijindekijker.nl


Welkom

Kinderen, leerkrachten en ouders

Deskundige educatieboeren nemen je graag mee op hun erf. De stal in van de koeien, geiten of kippen. Of het land op, om te zien hoe granen, groenten en mais verbouwd worden. En waar de luchten eindeloos groot lijken. Misschien wil je de koeien eens aaien? Of helpen bij het voeren van de dieren? Er is vast ook iets te proeven op de boerderij!

lesprogramma’s

De vereniging Boerderij in de kijker biedt al 16 jaar boerderijeducatie aan voor kinderen uit de provincie Utrecht. Er zijn diverse mooie lesprogramma’s ontwikkeld door professionals vanuit de NME-centra in Utrecht. Deze programma’s sluiten aan bij de verschillende groepen van het basisonderwijs.

Boerderijles-koeien-boer-jan

Groep 3 & 4

De koeien van boer Jan

boerderijles-superboerderij

Groep 5 & 6

Superboerderij

check-je-melkpak

Groep 7, 8 en brugklas

Check je melkpak

Onderbouw VO

Kringloop en duurzaamheid

Meer info

Zoek een educatieboerderij

Zoek op onze kaart een gecertificeerde educatieboer!

landelijk keurmerk boerderijeducatie

boerderijeducatienederland.nl

Inschrijven

Boek een boerderijles

Meer informatie

Veelgestelde vragen over de boerderijlessen

Nieuwe educatieboeren

Melkveehouderij en ijsboerderij Vrederust

Melkveehouderij en ijsboerderij Vrederust

Teunis en Jacolien Mandersloot zijn de vierde generatie op deze boerderij bij Driebergen-Rijsenburg. Samen met hun twee kinderen en (schoon)ouders wonen en werken ze op deze boerderij die al meer dan 300 jaar oud is en al bijna een eeuw in familiebezit is.