Opdracht De Tractor BIDK

Opdracht-De Tractor-BIDK

02.01.2016

Zoek een educatieboerderij

Onze Boerderijeducatie is er voor alle basis scholen in Provincie Utrecht »

Dit is de digitale nieuwsbrief van Boerderij in de kijker. Deze nieuwsbrief is bedoeld om scholen, gemeenten, financiers, relaties, leden en Natuur- en Milieu Educatiecentra te informeren over het project.

Kinderen uit de provincie Utrecht ontdekken het boerenleven

Met het programma van Boerderij in de kijker komen de kinderen in aanraking met een echt agrarische bedrijf waar ons voedsel geproduceerd wordt. Proeven, ruiken, voelen en zien staan centraal bij het boerderijbezoek. De vereniging van educatieboerderijen werkt nauw samen met lokale organisaties voor Natuur en Milieueducatie die zorgen voor de promotie en roostering van de lessen. Jaarlijks maken gemiddeld tussen de 300-400 groepen gebruik van het aanbod. Scholen uit de provincie Utrecht kunnen twee programma’s boeken “ Koeien van boer Jan”, voor groep 3,4 en SUPERBOER voor groep 5,6. Voor meer informatie: www.boerderijndekijker.nl

Speciale oproep voor Vianense scholen!

Boerderijeducatie-aanbod via Boerderij in de kijker is nieuw voor de scholen uit Vianen. Wij zijn blij deze scholen te laten weten dat wij een mooi agrarisch bedrijf gevonden hebben die mee wil doen en de deuren opent voor een mooi belevingsprogramma.

Hieronder stelt zij zich voor:
Hallo streekgenoten, mijn naam is José van Rossum en ik ben afgelopen jaar 50 jaar jong geworden. Samen met mijn man Ad hebben we een melkveebedrijf waar we zo’n 100 zwartbonte koeien melken. Van een gedeelte van de melk produceer ik Boerenkaas. Deze kaas zet ik af in mijn boerderijwinkel, aan horeca en supermarkten in de buurt en een gedeelte vindt zijn weg naar de stad Utrecht via een webwinkel. Ik doe er veel aan om de naamsbekendheid in de omgeving te vergroten. Het ontvangen van schoolklassen is daar een onderdeel van. Maar het ontvangen van schoolklassen is meer dan het vergroten van de naamsbekendheid, het is ook geweldig om zo’n klas met kinderen bewust te laten worden hoe hun dagelijks voedsel op hun bord komt. Het allerleukste is om de kinderen kennis te laten maken met de dieren waar wij zo vanzelf sprekend mee om gaan. Na zo’n bezoek heb ik een extra lange koffiepauze nodig om bij te komen, want het is niet mijn dagelijkse werk, maar ik geniet er enorm van. Nu ga ik beginnen met Boerderij in de kijker, een andere aanpak maar met hetzelfde doel: onze boerderijen en onze manier van leven en werken onder de aandacht brengen. Ik heb er weer zin in!

Speciale oproep voor scholen uit Oudewater!

Voor de scholen uit Oudewater zijn de broers Sander en René van Vliet, van boerderij De Ruyge Weyde  actief.

Aanmelden kan weer via de website www.nmegids.nl

Opdracht-De-Tractor-BIDK

Opdracht De Tractor…..

Hierbij een korte toelichting bij een van de opdrachten die de kinderen op de boerderij mogen uitvoeren.
Voor de groepen 3/4 is het bezoek aan de boerderij vooral het ruiken, voelen, aaien en beleven. De kinderen mogen ervaren hoe het is om in zo’n grote tractor te zitten!
Voor de groepen 5/6 is daar nog een opdracht extra bij over meten en wegen en over wat voor een werk er allemaal gedaan kan worden met de tractor. Ook zij mogen natuurlijk ervaren hoe het is om in de tractor te zitten.

Dank u wel….. Als dank voor het boerderijbezoek krijgen de educatieboeren wel eens een knutselwerkje o.i.d. toegestuurd. Dit komt vaak als een verassing met de post mee en dan is het nog even nagenieten. Hierboven ziet u een greep uit de werkjes van boerin Annette Oskam.

Kosten boerderijles

Mede dankzij bijdragen van de provincie Utrecht, ZuivelNL, Stichting Lamoli, Stichting de Balans, De Groene Inval en BuitenWijs is de eigen bijdrage per groep slechts € 50,- per groep (3 t/m 8).

Bekijk hier de actuele prijslijst »

Overzicht nieuwsbrieven Boerderij in de Kijker

Naar de boer in schooljaar 2022-2023

Naar de boer in schooljaar 2022-2023

Het schooljaar is alweer bijna voorbij. De boeren en boerinnen vonden het heerlijk dat ze nog zoveel kinderen hebben kunnen ontvangen. Na de zomervakantie gaan ze daar graag weer mee verder. Boek dus snel jullie boerderijles voor schooljaar 2022-2023. Je leest in deze nieuwsbrief hoe je dat kunt doen.

Nieuw programma Superboerderij

Nieuw programma Superboerderij

Boerderij in de kijker ging een samenwerking aan met Rabobank Utrecht e.o., Pouw Vervoer en Utrecht Natuurlijk om vervoer naar de boerderij te regelen voor schoolklassen uit kansarme wijken.

Boerderijeducatie mag weer!

Boerderijeducatie mag weer!

De lente is eindelijk in volle hevigheid losgebarsten, de dieren staan weer in de wei, de lammetjes huppelen rond, de vogeltjes vliegen af en aan voor hun kroost en de kinderen kunnen weer naar de boerderij voor een boerderijles vol belevend leren!