Opdracht De Tractor BIDK

2 jan, 2016
Opdracht-De Tractor-BIDK

Dit is de digitale nieuwsbrief van Boerderij in de kijker. Deze nieuwsbrief is bedoeld om scholen, gemeenten, financiers, relaties, leden en Natuur- en Milieu Educatiecentra te informeren over het project.

Kinderen uit de provincie Utrecht ontdekken het boerenleven

Met het programma van Boerderij in de kijker komen de kinderen in aanraking met een echt agrarische bedrijf waar ons voedsel geproduceerd wordt. Proeven, ruiken, voelen en zien staan centraal bij het boerderijbezoek. De vereniging van educatieboerderijen werkt nauw samen met lokale organisaties voor Natuur en Milieueducatie die zorgen voor de promotie en roostering van de lessen. Jaarlijks maken gemiddeld tussen de 300-400 groepen gebruik van het aanbod. Scholen uit de provincie Utrecht kunnen twee programma’s boeken “ Koeien van boer Jan”, voor groep 3,4 en SUPERBOER voor groep 5,6. Voor meer informatie: www.boerderijndekijker.nl

Speciale oproep voor Vianense scholen!

Boerderijeducatie-aanbod via Boerderij in de kijker is nieuw voor de scholen uit Vianen. Wij zijn blij deze scholen te laten weten dat wij een mooi agrarisch bedrijf gevonden hebben die mee wil doen en de deuren opent voor een mooi belevingsprogramma.

Hieronder stelt zij zich voor:
Hallo streekgenoten, mijn naam is José van Rossum en ik ben afgelopen jaar 50 jaar jong geworden. Samen met mijn man Ad hebben we een melkveebedrijf waar we zo’n 100 zwartbonte koeien melken. Van een gedeelte van de melk produceer ik Boerenkaas. Deze kaas zet ik af in mijn boerderijwinkel, aan horeca en supermarkten in de buurt en een gedeelte vindt zijn weg naar de stad Utrecht via een webwinkel. Ik doe er veel aan om de naamsbekendheid in de omgeving te vergroten. Het ontvangen van schoolklassen is daar een onderdeel van. Maar het ontvangen van schoolklassen is meer dan het vergroten van de naamsbekendheid, het is ook geweldig om zo’n klas met kinderen bewust te laten worden hoe hun dagelijks voedsel op hun bord komt. Het allerleukste is om de kinderen kennis te laten maken met de dieren waar wij zo vanzelf sprekend mee om gaan. Na zo’n bezoek heb ik een extra lange koffiepauze nodig om bij te komen, want het is niet mijn dagelijkse werk, maar ik geniet er enorm van. Nu ga ik beginnen met Boerderij in de kijker, een andere aanpak maar met hetzelfde doel: onze boerderijen en onze manier van leven en werken onder de aandacht brengen. Ik heb er weer zin in!

Speciale oproep voor scholen uit Oudewater!

Voor de scholen uit Oudewater zijn de broers Sander en René van Vliet, van boerderij De Ruyge Weyde  actief.

Aanmelden kan weer via de website www.nmegids.nl

Opdracht-De-Tractor-BIDK

Opdracht De Tractor…..

Hierbij een korte toelichting bij een van de opdrachten die de kinderen op de boerderij mogen uitvoeren.
Voor de groepen 3/4 is het bezoek aan de boerderij vooral het ruiken, voelen, aaien en beleven. De kinderen mogen ervaren hoe het is om in zo’n grote tractor te zitten!
Voor de groepen 5/6 is daar nog een opdracht extra bij over meten en wegen en over wat voor een werk er allemaal gedaan kan worden met de tractor. Ook zij mogen natuurlijk ervaren hoe het is om in de tractor te zitten.

Dank u wel….. Als dank voor het boerderijbezoek krijgen de educatieboeren wel eens een knutselwerkje o.i.d. toegestuurd. Dit komt vaak als een verassing met de post mee en dan is het nog even nagenieten. Hierboven ziet u een greep uit de werkjes van boerin Annette Oskam.

Welkom

Kinderen, leerkrachten en ouders

Deskundige educatieboeren nemen je graag mee op hun erf. De stal in van de koeien, geiten of kippen. Of het land op, om te zien hoe granen, groenten en mais verbouwd worden. En waar de luchten eindeloos groot lijken. Misschien wil je de koeien eens aaien? Of helpen bij het voeren van de dieren? Er is vast ook iets te proeven op de boerderij!

lesprogramma’s

De vereniging Boerderij in de kijker biedt al 16 jaar boerderijeducatie aan voor kinderen uit de provincie Utrecht. Er zijn diverse mooie lesprogramma’s ontwikkeld door professionals vanuit de NME-centra in Utrecht. Deze programma’s sluiten aan bij de verschillende groepen van het basisonderwijs.

Boerderijles-koeien-boer-jan

Groep 3 & 4

De koeien van boer Jan

boerderijles-superboerderij

Groep 5 & 6

Superboerderij

check-je-melkpak

Groep 7, 8 en brugklas

Check je melkpak

Onderbouw VO

Kringloop en duurzaamheid

Meer info

Zoek een educatieboerderij

Zoek op onze kaart een gecertificeerde educatieboer!

landelijk keurmerk boerderijeducatie

boerderijeducatienederland.nl

Inschrijven

Boek een boerderijles

Meer informatie

Veelgestelde vragen over de boerderijlessen

Nieuwe educatieboeren

Tuinderij de Coöperij

Tuinderij de Coöperij

De Coöperij is een tuinderij in Soest van 0,7 hectare waar groenten en bloemen worden geteeld met liefde voor de natuur, zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest te gebruiken. De bevlogen tuinders, Marieke, Sarah en Johanna, runnen de tuin samen