Start voorjaarslessen BIDK 2015

Start-voorjaarslessen-BIDK-2015

02.01.2015

Zoek een educatieboerderij

Onze Boerderijeducatie is er voor alle basis scholen in Provincie Utrecht »

Dit is de digitale nieuwsbrief van Boerderij in de kijker. Deze nieuwsbrief is bedoeld om scholen, gemeenten, financiers, relaties, leden en Natuur- en Milieu Educatiecentra te informeren over het project.

boerderijles-bidk-tekeningen
boerderijles bidk tekeningen

Nieuwe educatieboerderij in gemeente De Ronde Venen

Martin en Karin Straathof  van stal Kievitshoeve  uit Mijdrecht hebben zich aangesloten bij Boerderij in de kijker.

Het melkveebedrijf annex stal Kievitshoeve (Pensionstal voor paarden) van Martin en Karin Straathof ligt aan de Amstel. De 55 melkkoeien van boer Martin zijn echte ‘knuffeldieren’. Tijdens een bezoek aan de boerderij valt van alles te beleven: kalfjes voeren, koeien knuffelen, een boerderijspeurtocht of op zoek naar slootdiertjes en weidevogels. Martin en Karin vertellen de kinderen graag over het leven op de boerderij. Het is ook mogelijk om met de klas een workshop ‘koe schilderen’ te volgen. Kortom, bij Stal Kievitshoeve valt veel te ontdekken en te beleven. 

De familie Straathof vervangt een aantal educatieboerderijen uit de Ronde Venen. Voor schooljaar 2015-2016 zullen weer twee nieuwe agrarische bedrijven aansluiten bij Boerderij in de kijker. Hierover meer in de volgende editie van de nieuwsbrief.

Start voorjaarslessen 2015

Basisscholen uit Utrecht, Woerden, Oudewater, De Ronde Venen, Stichtse Vecht, De Bilt, Bunnik, Zeist, Woudenberg, Leusden, Houten, Wijk bij Duurstede, Utrechtse Heuvelrug kunnen zich online aanmelden voor de boerderijlessen via de website: http://www.nmegids.nl/boerderijindekijker/

Digitale roostering van de boerderijlessen in het voorjaar 2015 start 12 januari. Aanmelden kan tot en met 13 februari.  Scholen uit bovengenoemde gemeenten ontvangen een brief van hun NME centrum met de informatie over de roostering waaronder een inlogcode.

De sluitingsdatum voor de digitale roostering geldt niet voor Leusdense scholen. Scholen uit andere gemeenten kunnen zich aanmelden via: info@boerderijindekijker.nl
Klik  hier  voor de contactgegevens van uw NME-centrum.

Wist u dat…..

  • elk agrarisch bedrijf is opgeleid om het educatief programma te kunnen uitvoeren op het bedrijf?
  • elk educatiebedrijf voldoet aan de veiligheids- en hygienerichtlijnen zoals voorgeschreven door de overheid?
  • de lesstof aansluit bij de kerndoelen voor het onderwijs? 
  • beide lesthema” De koeien van Boer Jan” (gr. 3,4) en SUPERBOER (gr. 5,6) een uitgebreide leerkrachtenhandleiding heeft met kant en klare lessen ter voorbereiding en verwerking van het boerderijbezoek? 
  • een boerderijbezoek 2 uur duurt?  
  • de agrarische bedrijven die meedoen heel divers zijn.? Er zijn fruittelers, melkveebedrijven, vleesveebedrijven, bedrijven met een kaasmakerij en diverse neventakken zoals huisverkoop, streekproductenverkoop, zorgboerderij, kinderfeestjes, etc.

Bericht van “Nieuw Toutenburg”

In 2013 sloten Marjolein en Wim van Oostrum van zorgboerderij “Nieuw Toutenburg” in Maartensdijk zich aan bij boerderij in de kijker. Marjolein vertelde toen dat zij het bedrijf langzaam wilden opbouwen. In de afgelopen periode is er een potstal voor zoogkoeien en hun kalveren bij de boerderij gebouwd. In de zomer lopen de koeien in natuurgebieden rond Maartensdijk en in de winterperiode staan ze op stal.

Kosten boerderijles

Mede dankzij bijdragen van de provincie Utrecht, ZuivelNL, Stichting Lamoli, Stichting de Balans, De Groene Inval en BuitenWijs is de eigen bijdrage per groep slechts € 50,- per groep (3 t/m 8).

Bekijk hier de actuele prijslijst »

Overzicht nieuwsbrieven Boerderij in de Kijker

Naar de boer in schooljaar 2022-2023

Naar de boer in schooljaar 2022-2023

Het schooljaar is alweer bijna voorbij. De boeren en boerinnen vonden het heerlijk dat ze nog zoveel kinderen hebben kunnen ontvangen. Na de zomervakantie gaan ze daar graag weer mee verder. Boek dus snel jullie boerderijles voor schooljaar 2022-2023. Je leest in deze nieuwsbrief hoe je dat kunt doen.

Nieuw programma Superboerderij

Nieuw programma Superboerderij

Boerderij in de kijker ging een samenwerking aan met Rabobank Utrecht e.o., Pouw Vervoer en Utrecht Natuurlijk om vervoer naar de boerderij te regelen voor schoolklassen uit kansarme wijken.

Boerderijeducatie mag weer!

Boerderijeducatie mag weer!

De lente is eindelijk in volle hevigheid losgebarsten, de dieren staan weer in de wei, de lammetjes huppelen rond, de vogeltjes vliegen af en aan voor hun kroost en de kinderen kunnen weer naar de boerderij voor een boerderijles vol belevend leren!